Cape Town - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Irene Veldt-Boots - WaarBenJij.nu Cape Town - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Irene Veldt-Boots - WaarBenJij.nu

Cape Town

Door: Chester en Irene

Blijf op de hoogte en volg Irene

08 Augustus 2014 | Zuid-Afrika, Kaapstad

We zijn er.....our final destination....Kaapstad!! Een drukke, levenidge stad, met veel meer verkeer dan we in de afgelopen drie weken zijn tegengekomen ;-)

Donderdag zijn de we geschiedenis ingedoken. Om 11.00 uur vertrokken we met een boot richting Robbeneiland. Daar ligt de gevangenis waar Nelson Mandela jarenlang vast heeft gezeten. Als je het eiland op komt, dan hangen er grote borden met foto's en teksten van Mandela. Maar tijdens de tour zelf wordt hij maar kort genoemd.

We kregen een rondleiding door de gevangenis van Ben. Hij had zelf vijf jaar vast gezeten op Robbeneiland, dus kon heel veel details en persoonlijke verhalen vertellen. Over de martelingen door de bewakers, het houden van geheime politieke vergaderingen met andere gevangenen en het oefenen met zangkoren en dansgroepen, om vervolgens één keer in de week voor elkaar te kunnen optreden....op een moment dat de bewakers niet aanwezig waren natuurlijk. Want jezelf uiten, op welke manier dan ook, was op Robbeneiland streng verboden. Kwamen ze erachter, dan kon je rekenen op marteling of extra weken / maanden in de gevangenis. Al met al een erg interessante rondleidng. Aan het einde kreeg je nog de cel te zien waar Nelson Mandela in afzondering had gezeten. Een klein hokje met een minimale inrichting. Wat moet dat zwaar zijn geweest!!

Vandaag hebben we de schiereilandroute gereden. Een mooie route langs de kust met verschillende hoogtepunten. Om te beginnen Chapman's Peak, een statige, puntige rots die loodrecht uit de zee omhoog komt. Daarna zijn we doorgereden naar de Slangenkopvuurtoren. Onderweg hebben we twee walvissen gespot op niet al te grote afstand van de kust. Wat een enorme beesten zijn dat, erg gaaf om te zien! Na ongeveer een uurtje rijden kwamen we aan in Table Mountain National Park. In dit park wachtte ons toch wel het hoogtepunt van de dag...Kaap de Goede Hoop. Het was een komen en gaan van mensen en iedereen ging met het beroemde bord op de foto. Wij zijn nog een stuk omhoog geklommen naar een uitkijkpunt...dat was best pittig. Vooral de harde wind maakte de klim soms lastig. Maar van bovenaf had je wel een prachtig uitzicht!

In het park was ook nog een kabelbaan, the flying dutchman, waarmee je naar het uitkijkpunt Cape Point kon gaan. Erg leuk om te doen en wederom een schitterend panoramauitzicht.

De volgende stop was Boulders Beach. Een strand waar een grote pinguïnkolonie leeft. Ondanks de grote drommen toeristen deden de pinguïns lekker waar ze zelf zin in hadden. Beetje zwemmen, genieten van de zon, maar ook broeden op de eieren. Er waren al behoorlijk wat kleintjes in de groep, maar er zaten er zeker ook nog vijf aan te komen!

De laatste stop van de dag was Table Mountain. Toch wel een teleurstelling was dat de kabelbaan, die je naar de top brengt, wegens groot onderhoud dicht was. Met de auto kon je toch een klein stukje omhoog en dat hebben we dan ook nog gedaan. De uitzichten waren daar al enorm wijds, kun je nagaan als je echt helemaal op de top had gestaan.

Morgen wordt onze auto weer opgehaald en laten we ons nog lekker twee dagen rondrijden in de hop on - hop off bus door Kaapstad. Op deze manier hopen we deze wereldstad nog een beetje beter te leren kennen. Het weer is prachtig en we willen echt nog even volop genieten, want het aftellen is hier (helaas!) begonnen.

• 08 Augustus 2014 - 22:35

Erik:

Weer genoten van dit verhaal, net zoals van de vorige verhalen! Jammer inderdaad dat jullie de Tafelberg niet helemaal op konden, lijkt me ook mooi uitzicht!

Veel plezier nog de laatste dagen en tot ziens hier in Nederland!

• 08 Augustus 2014 - 22:41

Edjendionroannova:

Jeetje jongens,

Wat een avonturenreis hebben jullie (bijna) achter de rug. En nog walvissen gespot, geweldig! Jullie kunnen volgens ons wel terugkijken op een supergeslaagde vakantie. Nou, dit is toch eigenlijk geen vakantie meer te noemen, jullie hebben (als wij de verhalen lezen en ons indenken hoe het moet zijn geweest) geen moment op jullie kont gezeten ;-).

Geniet de komende dagen nog even goed van Kaapstad, mooie afsluiter!

Na morgenmiddag eindigt onze vakantie hier in la France. Hadden nog wel een weekje willen blijven hoor. Morgenavond laat gaan we weer richting huis.

Jullie nog veel plezier en we spreken en zien elkaar vast snel. Alvast een goede terugreis toegewenst.

Liefs en hele dikke kus van ons

• 08 Augustus 2014 - 22:56

Gre:

Aan alle mooie dingen komt toch ook weer einde. Jullie hebben zoveel prachtige dingen meegemaakt dat jullie hier vast nog heel lang op kunnen teren. Nu nog een paar dagen genieten en dan toch echt weer richting thuis. Maak er nog een paar mooie dagen van. Dikke kus voor allebei.

• 09 Augustus 2014 - 00:22

Gerda:

Ches en Irene wat een geweldig verslag weer. En mooi dat jullie nu dan toch de walvissen hebben gespot.
    Ja jullie grandioze reis is nu bijna voorbij. Maar dit vergeten jullie nooit meer. Geniet
    nog van jullie laatste dagen in Kaapstad. Alvast een hele goede terugreis en we zien elkaar
    maandagmorgen op schiphol. Liefs van ons een een dikke kus voor jullie.